El passat Divendres 11 de gener va tindre lloc a la Casa de la Joventut l’Assemblea Constitutiva del Consell de la Joventut de Cocentaina.

Per part dels moviments juvenils, van assistir representants dels Juniors Generació Oberta i Juniors Sol Sortit, Grup Scout Montcabrer, l’Associació de Veïns, les Noves Generacions del Partit Popular, els Joves Socialistes i Compromís Jove. Per altra banda, la Regidoria de Joventut va estar representada per el regidor, Saúl Botella, i el tècnic de Joventut de l’Ajuntament, Quelo Raigal. A més a més, comptaren amb la presencia de Sandra Gómez, Presidenta del CJCV, i Papi Robles.

Després de mesos de reunions, aquest Divendres es va formalitzar i constituir el Consell de la Joventut Local. D’aquesta manera, aquesta eina serà la veu dels i les joves davant de l’administració. A més a més, promourà i portara a terme activitats i projectes per a la joventut de Cocentaina. Per part de Compromís Jove, els representants són Jordi Pla i Javi Linares.

 D’aquesta manera, després de l’elecció, la Presidència del Consell de la Joventut recau en Compromís Jove. El jove Jordi Pla serà el primer President del Consell de la Joventut de la història de Cocentaina. La Vicepresidència l’assumeix Mariona Carbonell, dels Joves Socialistes. L’encarregat de la Tresoreria serà Adrian Sanchis, dels Juniors Generació Oberta. Per part del Grup Scout Montcabrer, Javi Sansalvador assumirà la secretaria. La resta d’entitats estarà representada a les vocalies.

Per a Jordi Pla, “és un orgull ser el President del Consell de la Joventut. Més enllà d’açò, caldrà tindre voluntat i unir forces entre totes i tots per difondre i fer servir aquesta eina que tenim al nostre l’abast. A més a més, serem l’altaveu de la joventut de Cocentaina per portar a terme propostes que ens beneficien i ens fan millorar com a poble.”

A més a més, el President del Consell de la Joventut afirma que ” no ens podem quedar a casa. Si volem solucionar les coses hem de ser part activa de la política de joventut que esta fent-se a Cocentaina i al País Valencià. Nosaltres volem que el Consell de la Joventut siga l’Alcaldia dels i les joves.”

A més a més, des de Compromís Jove destaquen que les seues propostes no es faran esperar i treballaran de valent per la joventut de Cocentaina.

Per últim, des de les joventuts nacionalistes conviden a formar part a totes les entitats juvenils que encara no el conformen i a més a més, també conviden als partits amb representació municipal, com són el Col·lectiu 03820 i Esquerra Unida, que encara no han fet cap acte de presencia en reunions prèvies a la creació del Consell de la Joventut i tampoc s’han interessat per aquest.