En la passada Junta General de Ràdio Cocentaina fou aprovada la proposta d’eliminar l’espai d’articles reservat per als grups polítics gràcies al vot afirmatiu del Grup Municipal Socialista i de 3 regidores del Partit Popular.

Des de Compromís, mitjançant una compareixença,  denuncien que aquesta decisió bilateral i premeditada atempta contra els principis bàsics de tota democràcia i d’un Estat de Dret. Enric Moltó, exregidor a l’Ajuntament de Cocentaina i Secretari de Comunicació de Compromís, explica el malestar amb aquesta resolució. Defensa que la finalitat de la revista El Comtat és informar a la població. Per això, com servei i revista pública que és, ha de comptar amb “les propostes, les crítiques i les suggerències de totes les formacions polítiques que d’una manera o altra treballen per Cocentaina.” A més a més, Moltó defensa que la llibertat d’expressió és un dret que garanteix la Constitució i l’Estatut d’Autonomia.

Per altra banda, el portaveu de Compromís per Cocentaina, Miquel Prats denuncia que “la decisió pressa pel PSOE i les 3 regidores del PP és un atac a qualsevol societat democràtica.” Prats afirma que “aquest tipus de decisions que segueixen la línia de censurar les opinions lliures són pròpies d’altres temps i d’altres règims.”

Finalment,  el Secretari d’Organització de Compromís, Jordi Pla afirma que la determinació presa pel PSOE i les 3 regidores del PP “és a causa de la mort del bipartidisme a l’Estat espanyol,  al País Valencià i a Cocentaina. Són el sistema i volen salvaguardar la seua poltrona siga com siga.” Pla qualifica de cacicada la decisió d’eliminar els articles dels grups polítics a El Comtat i exigeix la revocació de la resolució de la Junta General de Ràdio Cocentaina. També critica durament al Col·lectiu 03820, “des de Compromís no entenem com un partit com el Col·lectiu, que fa gala de transparència, democràcia i de servei a la ciutadania segueix donant-li suport al Partit Popular per seguir al capdavant de la Presidència de Ràdio Cocentaina.” Per finalitzar, Pla explica la postura de Compromís respecte la gestió local dels mitjans de comunicació públics. “No volem polítics gestionant els nostres mitjans de comunicació. Defensem la professionalització de la direcció de Ràdio Cocentaina. No volem un regidor o regidora que gestione els mitjans, volem un director o directora professional. Una o un periodista informat i format i no un polític que aplique postures partidistes.”