Col·lectiu-Compromís proposa fer Cocentaina lloc d’encontre del cicloturisme

El regidor Jordi Pla explica que s’ha de traure profit del Campionat d’España de 2016 i del final d’etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana perquè Cocentaina siga capaç d’atraure cicloturistes.

El Col·lectiu-Compromís aposta per potenciar el turisme. I en esta ocasió, per potenciar el turisme esportiu a Cocentaina a través del cicloturisme. Segons explica el regidor Jordi Pla, “el Campionats d’España, el final a la Cantera de la Volta a la Comunitat, i els respectius trofeus Mare de Déu del Miracle i Sant Hipòlit situen a Cocentaina ben posicionada dins del mapa ciclista. A banda, cal sumar la tradició i la gran afició al ciclisme que tenim al poble i a la comarca”.

Per això, des de la coalició contestana proposen que l’equip de govern ha d’apostar de manera seriosa i planificada pel cicloturisme com a una ferramenta més per al desenvolupament social i econòmic de Cocentaina. “La inversió feta per als Campionats d’España i per al final d’etapa de la Volta a la Comunitat han de tenir un impuls planificat per atraure cicloturistes al nostre poble i a la comarca. Tenim atractius tant per al ciclisme de carretera com per al ciclisme de muntanya”, afegeix Pla.

Pla explica que “a Asturies hi ha experiències molt positives en aquest sentit.” A més a més, el regidor cita el treball d’investigació del geògraf Quino Palací titulat “El cicloturismo: un nuevo producto para el desarrollo local y turístico de la província de Alicante” com a una bona ferramenta a tenir en compte.

En definitiva, conclou Pla, “equips professionals fan les seues pretemporades a pocs quilòmetres del nostre poble i l’impacte dels finals d’etapa que han sigut retransmesos per televisió són elements que han de ser aprofitats per l’equip de govern per fer aliances amb altres institucions i organismes per situar Cocentaina en una bona posició dins del mercat cicloturista per a generar més ingressos als hotels i hosteleria local”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *