Col·lectiu-Compromís denuncia que l’equip de govern de Mireia Estepa ha deixat perdre ajudes per al foment de la mobilitat urbana sostenible.

El Col·lectiu-Compromís ha criticat que l’equip de govern del PSOE de Mireia Estepa no ha presentat res per a optar a ajudes per al foment de la mobilitat urbana sostenible cofinançats per Fons FEDER. Per al regidor de la coalició contestana, Jordi Pla, ”aquest fet demostra una vegada més la nul·la capacitat de gestionar Cocentaina que té el PSOE. Mentre es fan fotos en bicicletes elèctriques, deixen escapar ajudes per a la mobilitat sostenible. Continuen en la seua política de titular”.

Segons Pla, “el PSOE d’Estepa no té projecte de poble, no té idees i la suma de tot açò és que no cóncorre a ajudes que són importants  per a Cocentaina i el nostre futur. S’omplin la boca de parlar d’actuacions de 12 mesos 12 gestos i a l’hora de la veritat no es treballa en eixa línea. Volem fets i no paraules”.

“Cocentaina no té cap Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i esta era una bona oportunitat, ja que estava finançat al 50%. A més a més, l’ajuda també obri el ventall per a demanar en els próxims anys altres actuacions, ja que és necessari tenir un Pla de Mobilitat per aconseguir inversions finançades al 50%. Actuacions com executar vies ciclistes, el condicionament o la millora de l’espai públic per a l’ús ciclista, carrils bici, voreres bici, ciclocarrers, pistes, sendes o itineraris entre pedanies”, ha explicat el regidor de la coalició contestana.

Des del Col·lectiu 03820-Compromís recorden la importància d’un Pla de Mobilitat per tenir una estratègia per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, millora del transport públic, de la gestió del trànsit i el foment de la mobilitat no motoritzada.