Des del començament de legislatura, el Col·lectiu-Compromís porta proposant reiteradament que es traga a concurs públic el nou contracte de neteja viària, recollida i transport de residus i neteja de la xarxa pública de sanejament de Cocentaina; així com un estudi sobre la municipalització del propi servei. Sense cap mena de dubte, aquesta està sent una de les línies polítiques que està defensant la coalició contestana amb més fermesa i contundència a l’Ajuntament.

El portaveu de la formació a l’Ajuntament, Xavi Anduix, explica que“el 7 de setembre de 2015 ja vam demanar formalment que s’estudiaren les bases per a un nou concurs d’adjudicació d’aquest serveis, perquè hi havia temps suficient per a redactar-les i aprovar-les per tal de no veure’ns forçats a prorrogar el contracte actual. L’equip de govern del PSOE ha deixat passar el temps sense fer absolutament res i en abril de 2016 es va aprovar la primera prórroga del contracte amb l’única oposició del Col·lectiu-Compromís; i ara ens hem tornat a oposar a una segona prórroga d’un plec de condicions que és vulnerat i no es compleix per part de l’empresa adjudicatària i en el què el PSOE no exigeix el seu compliment”.

“Cocentaina està bruta per un servei deficient per part de FCC i perquè l’equip de govern mira cap a altre costat en lloc de defensar els interessos de Cocentaina. És una presa de pèl que el PSOE propose una segona prórroga d’un contracte en què FCC no compleix allò pactat i pel que cobra més de 700.000€ a l’any. Una falta de respecte a la ciutadania de Cocentaina”, ha afirmat Anduix.

D’aquesta forma, el grup municipal del Col·lectiu-Compromís conformat per 4 regidors ha votat  de forma negativa a la segona prórroga del contracte amb Fomento de Construcciones y Contratas.

Per finalitzar, des de la formació continuen reclamant que es complisca de manera rigorsa i estricta el plec de condicions i aposten per traure d’una vegada per totes la nova adjudicació del contracte.