Professionals del sector turístic i empresarial de Cocentaina ens han fet arribar la seua preocupació per la inexistent presència del nostre poble a la Fira Internacional del Turisme (FITUR) a Madrid. Un esdeveniment capdavanter on l’aparició de Cocentaina ha quedat relegada a tan sols un fullet informatiu i cap espectacle o presentació. De veritat creieu que eixa és la millor fórmula per atraure visitants? De veritat creieu que eixa és la millor fórmula per què les empreses turístiques facen packs per visitar-nos? De veritat creieu que és una bona fórmula per promocionar-nos?

Enrere queden les promeses i declaracions a la premsa on s’afirmava que es treballaria perquè Cocentaina aumentara la seua visibilitat a FITUR de la mà d’un espai propi dins del Patronat Costa Blanca. Fum que s’envola. Una no-gestió que ens fa perdre oportunitats i posicions de cara al futur. I més enllà de FITUR, s’ha d’apostar per la presència de Cocentaina a altres esdeveniments del sector i per la seua promoció a les comarques pròximes.

La indústria turística és clau per a dinamitzar econòmicament el nostre poble. Una dinamització econòmica capaç de crear llocs de treball, noves xicotetes empreses i consolidar el sector comercial i hoteler local. I eixe és el nostre objectiu: fer de Cocentaina un poble amb futur!

Més enllà de la redacció del Pla Estratègic de Turisme, s’ha de començar per comptar amb el personal suficient i capacitat per a mostrar allò que ens identifica a la gent que ens visita. Quantes vegades heu vist a famílies què s’han trobat el Palau tancat durant un cap de setmana? Eixa és la forma de projectar Cocentaina?

Municipis com Bocairent o Villena poden servir-nos d’inspiració en la manera de treballar decididament per la indústria turística. Aprofitar la marca Fira de Tots Sants per projectar-nos com allò que som: un poble amb cultura, història, tradició i capacitat emprenedora.

Turisme i Cocentaina han d’anar de la mà amb propostes realistes com fer del nostre poble un destí turístic intel·ligent sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda i accessible. Apostar per Cocentaina com a ciutat creativa gastronòmica dins de les 7 xarxes temàtiques que ofereix la UNESCO. Apostar per la Serra Mariola i el nostre entorn.

És una qüestió d’autoestima i confiança: creure’ns el nostre poble i creure’ns el turisme amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels nostres veïns. En joc està la Cocentaina del futur!

Jordi Pla, regidor de 03820-Compromís a l’Ajuntament de Cocentaina