El passat dimarts 3 de maig, Cocentaina va rebre la visita d’Albert Girona, Secretari Autonòmic de Cultura. Des del Col·lectiu 03820-Compromís, a través del regidor a l’Ajuntament Jordi Pla, valoren de forma molt positiva la visita del màxim responsable de cultura de la Conselleria encapçalada per Vicent Marzà.

Per a Jordi Pla, “la visita del secretari autonòmic Girona és històrica per al patrimoni i la cultura de Cocentaina. Aquesta visita significa el reencontre entre la Conselleria de Cultura i el nostre poble. Un fet històric després de tants anys d’oblit del patrimoni contestà per part de diferents institucions.”

Pla també ha volgut destacar la visita d’Albert Girona al Centre d’Estudis Contestans, on segons el regidor del Col·lectiu-Compromís “és fonamental que una entitat emblemàtica del nostre país compte amb el suport ferm i directe de la Conselleria. Després de tants anys en la trinxera i l’oblit per part dels diferents governs, cal mostrar tot el suport possible a entitats que és deixen la pell pel nostre patrimoni i per la nostra cultura en un món global, tal i com fa el Centre d’Estudis.”

A més a més, des del Col·lectiu-Compromís consideren fonamental que la relació entre la Conselleria i Cocentaina siga bona per tal de portar endavant projectes culturals i patrimonials conjunts.