El passat dissabte 9 d’abril va tindre lloc a Carlet el Congrés Nacional de Joves País Valencià-Compromís. Cal recordar que Joves PV-Compromís aglutina a les joventuts del BLOC i les persones adherides directament a la coalició.

Durant tot el dia, es va portar a terme el debat sobre el futur de l’organització política juvenil de Compromís. El regidor de Cocentaina, Jordi Pla, va participar activament al Congrés Nacional formant part d’una candidatura. A més a més, Pla va elogiar el treball fet des dels pobles i les comarques per construir un país més just, però es va mostrar crític i contundent a l’hora d’afirmar que les joventuts de Compromís no han de ser una agència de col·locació ni un trampolí per a viure de la política.

Al Congrés van assistir el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, així com el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, el president de les Corts, Enric Morera, o el portaveu en el Congreso Joan Baldoví. Quique Castelló, d’Almenara,  ha revalidat el càrrec de Secretari General de la formació jove. Cal destacar que el Congrés Nacional del BLOC, en cas de no haver eleccions espanyoles, serà el 21 i 22 de maig a la Ciutat de València.