Els quatre regidors del Col·lectiu – Compromís per Cocentaina s’han reunit amb l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, per analitzar temes de municipalisme i tractar de revitalitzar el Consorci de les Comarques Centrals.

Aquest consorci creat l’any 1999 i sense cap activitat des de 2004 s’hauria de convertir en una ferramenta vertebradora del territori comprés en les comarques del Comtat, l’Alcoià, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés, la Costera, la Safor i la Marina Alta.

Segons Xavi Anduix, portaveu de la coalició contestana, “el Consorci ha de potenciar la coordinació política, social i econòmica entre comarques i municipis per tal d’anar tots en la mateixa direcció”. Destaca que “cal anar junts a l’hora de reclamar majors inversions en infraestructures i serveis encaminats a una millora en les condicions de vida dels habitants d’aquestes comarques”.

Cal recordar que el passat mes de setembre destacats membres de Compromís representants de més de 30 municipis es reunien precisament a Albaida per tal de rellançar aquest Consorci a través de la coneguda “Declaració d’Albaida”.  Segons Xavi Anduix, “sembla que ara estem davant d’una nova oportunitat per potenciar el paper que haurien de tindre les comarques centrals valencianes oblidades durant tants anys pels governants valencians”.