“Com està això de les vivendes socials a Cocentaina?”, opinió de Jose Juan Cortell

L’equip de govern ha proposat, com a projecte “estrella”, una inversió de 500.000€ en habitatges socials. Aquest conveni s’ha firmat sense comunicar res a ningú. Cap membre de l’oposició ho sabia. Ens hem tingut que enterar per la premsa i ara s’ha confirmat amb la presentació del pressupost 2016. És una actuació que l’equip de govern no pot fer unilateralment, ja que Cocentaina fa temps que li ha negat la majoria absoluta.

Des del Col·lectiu-Compromís no estem en contra de les vivendes socials. Compartim el què, però no compartim el com. Apostem nítidament per un pla integral de revitalització del nucli antic. Cal un criteri clar. No es pot revitalitzar el centre històric construint una sèrie d’habitatges (4 projectes en 17 vivendes) sense connexió entre ells i sense formar un tot homogeni. Cal recordar que el nucli antic, a més del Raval, també és la Vila i té una gran mancança d’inversions. Les actuacions han de ser integrals; coordinades entre sí, i això sols es pot fer amb una visió conjunta per a mitjà i llarg termini i no com es pretén fer. Entenem que qualsevol altra forma que no siga la de veure-ho tot integralment està predestinada al fracàs.

En l’actualitat, l’Ajuntament és propietari dels habitatges següents:

.Bisbe Mallol, 4

.Dolors, 15 i 17

.Pl. del Carme, 2

.Pl.de la Vila, 4

.Sant Agustí, 8

.Sants Metges, 8

.Sant Antoni, 23(meitat indivisa)

.Major, 25 i 27(Pere Cetina, 1)

.Santíssima Trinitat, 24

.A més d’un solar al carrer Gabriel Miró(cantó avinguda Benilloba), on es poden fer 10 habitatges

Malgrat que l’Ajuntament té tots aquests immobles, al projecte sols està inclosa la vivenda del Sants Metges 8. La resta, que són propietat municipal, es deixen abandonades mentre se’n compren altres per fer-hi aquest “projecte estrella”? A més, la compra de vivendes no està inclosa en la subvenció! Les hem de pagar a banda! Per què és volen comprar vivendes de no sabem qui tenint-ne de propietat municipal?

I segons paraules de l’alcaldessa, “actualment no hi ha demanda d’habitatges socials, i l’actuació que pretén fer l’equip de govern no té un objectiu definit. Primer farem els habitatges i ja tindrem temps d’estudiar per a què s’utilitzaran”. Recordem que els contestans haurem de pagar 813.105’25€ en total. A banda està la subvenció de 510.000€. Una vegada més malbaratarem els recursos públics?

Jose Juan Cortell, membre del Col·lectiu 03820-Compromís i exalcalde de Cocentaina

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *