Sembla difícil posar a quatre partits d’acord en qualsevol cosa, però l’actitud de l’equip de govern del PSOE de Cocentaina ho ha aconseguit en pocs mesos de legislatura. El PARTIT POPULAR, COL.LECTIU 03820-COMPROMÍS, GUANYAR COCENTAINA i CIUDADANOS mitjançant un escrit conjunt volen manifestar la seua postura davant una situació cada vegada més insostenible.

En primer lloc reclamen la falta de total transparència i paticipació ciutadana en la gestió municipal. Alguns dels objectius fonamentals de la gestió municipal haurien de basar-se –precisament- tenint en compte aquestes premises. Hi ha diversos mecanismes de participació (comissions, plenaris, consells consultius) on els partits de l’oposició en moltes ocasions no disposen de la informació en temps i forma necessaris per poder ser estudiada amb deteniment i aportar propostes.

L’ajuntament contrau compromisos econòmics sense comptar amb la dotació pressupostària pertinent amb la qual cosa poden comprometre l’estabilitat pressupostària per als propers anys. L’oposició es mostra contrariada quan veu que l’equip de govern del PSOE de manera unilateral pren acords sense consultar en cap moment amb ells.

També volen destacar que l’equip de govern identifica la gestió muicipal com a mèrit exclusiu del Partit Socialista. Aprofiten tots els mitjans municipals per a mostrar-se com els únics que fan feina quan hi ha 10 regidors de l’oposició (que en són majoria) que també aporten idees, es miren tota la documentació, assisteixen a totes les reunions i amb els seus vots també fan possible que les coses isquen endavant.

Finalment, els quatre partits de l’oposició a l’ajuntament de Cocentaina reclamen un canvi d’actitud de l’equip de govern degut als esdeveniments d’aquestes últimes setmanes quan s’ha impedit assistir a membres dels partits polítics de l’oposició a reunions no reglades i informatives. Es tracta de reunions de treball, mantingudes en aquesta i anteriors legislatures, on podien assistir membres dels partits (no regidors/es) o fins i tot persones que pugueren tindre algun tipus d’interés en els temes tractats (veïns, associacions, etc).

Aquest canvi d’actitud de l’actual equip de govern encapçalat per l’alcaldessa Mireia Estepa no correspon a cap raonament organitzatiu ni d’eficiència. Per als partits de l’oposició els sembla més una manera d’impedir l’accés a la informació i a la gestió municipals posant entrebancs innecessaris. Els sorprén aquesta actitud tenint en compte que l’oposició sempre ha assistit a les reunions on se´ls ha convocat i que amb la informació necessària i les explicacions oportunes es pot votar amb major criteri.

Els quatre partits de l’oposició volen destacar que el govern del PSOE amb el seu comportament autoritari no dificulta tan sols l’acció de l’oposició sinò també la pròpia participació ciutadana i la confiança que fins ara els han estat donant, moltes vegades sense tindre tota la informació necessària.

De totes maneres estan oberts a reconduir de nou la situació si veuen canvis d’actitud per part de l’equip de govern. El PARTIT POPULAR, COL.LECTIU 03820-COMPROMÍS, GUANYAR COCENTAINA i CIUDADANOS entenen la informació, la transparència i la participació ciutadana com a eines fonamentals en la gestió municipal. En compte de posar dificultats hauriem de ser capaços de trobar enteniment amb sentit comú. Cocentaina ho mereix.

 

Rafael Montava Molina (PARTIT POPULAR)

Xavier Anduix Alcaraz (COL.LECTIU 03820-COMPROMÍS)

Bernardo Pérez Palací (GUANYAR COCENTAINA)

José Luis Vicedo Ferre (CIUDADANOS)