La coalició continua amb la seua aposta per obtenir la màxima transparència a l’Ajuntament amb una proposta innovadora al País Valencià i Espanya.

El Col·lectiu 03820-Compromís ha presentat una iniciativa innovadora per tal de fer públics els continguts dels expedients que s’han de resoldre en el plenari municipal. Aquesta moció presentada per la formació busca fer públics els assumptes inclosos en l’ordre del dia del ple a la pàgina web de l’Ajuntament de Cocentaina, juntament amb l’ordre del dia de la sessió plenària.

El regidor a l’Ajuntament, Jordi Pla, ha explicat que “la ciutadania ha de conèixer com es prenen les decisions a Cocentaina. I la transparència per a nosaltres n’és una prioritat. Per tant, és fonamental proporcionar la proposta íntegra que serà sotmesa a debat i votació en el plenari per tal que els veïns i veïnes tinguen l’oportunitat de comprendre el com de la decisió adoptada amb ple coneixement de causa”.

“Fer públics els continguts dels expedients que es debatran al plenari municipal és una mesura de transparència innovadora al País Valencià i Espanya. Cal avançar en el Govern Obert i posar en marxa totes les eines necessàries per garantir el control ciutadà en la gestió municipal i apropar la política a les persones.”, ha afirmat Pla.
Pla també ha comentat que com preveu la normativa de règim local i la Llei de Transparència, l’Ajuntament està obligat a difondre “la més àmplia informació sobre la seua activitat”. A més a més, el regidor contestà remarca que la iniciativa va en consonància amb la recent Llei de Transparència Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana que destaca el principi de transparència, d’orientació a la ciutadania, de participació ciutadana i de responsabilitat i rendició de comptes.

A més a més, recorda que la normativa preveu que les entitats que integren l’administració local podran adoptar altres mesures complementàries i de col•laboració per al compliment de les obligacions de transparència.

Per últim, des de la formació defensen que la transparència és fonamental en ple s. XXI per tal d’aplicar polítiques eficients i per fomentar la participació ciutadana en els àmbits polítics i de presa de decisions.