El Col·lectiu 03820-Compromís, que va obtenir més del 20% dels vots i quatre regidors en les passades eleccions, ha configurat el seu grup municipal a l’Ajuntament de Cocentaina.

El grup municipal ha distribuït competències als seus regidors en funció de les prioritats del programa de la coalició. D’aquesta forma, Xavi Anduix serà el portaveu i Jordi Pla el portaveu adjunt a l’Ajuntament.

Anduix també exercirà com a secretari de Medi Ambient, Sostenibilitat i Urbanisme. Jordi Pla també assumirà la Secretaria de Dinamització Econòmica, Ocupació, Turisme, Esport i Joventut. “El nostre objectiu és aprofitar el potencial turístic i industrial de Cocentaina i que les socarrades i socarrats troben faena de qualitat ací, sense necessitat d’emigrar” –ha explicat. Paula Figuerola dirigirà la Secretaria de Polítiques Socials, Educació i Cultura. “En un Ajuntament que presumeix de superàvit, no podem consentir que cap família ni persona passe dificultats relacionades amb l’atur o la dependència”. Esther Blanes presidirà la Secretaria de Governança, Hisenda i Transparència. “Vigilarem l’execució del pressupost i el funcionament de l’Ajuntament i dels organismes que en depenen. Els serveis públics han de ser neutrals i de tots per igual, i no una extensió del partit que governa”.

Cadascuna d’aquestes secretaries comptarà amb un equip de treball d’entre cinc i deu persones i està oberta a la incorporació de qualsevol ciutadà de Cocentaina que s’identifique amb el programa de la coalició i que hi vulga col•laborar.