Les prioritats immediates del Col·lectiu 03820-Compromís en el camp de l’educació són la unificació del Col·legi Sant Joan Bosco i acabar amb les retallades, especialment les que han afectat al Col·legi Real Blanc. Com a valencianistes, progressistes i ecologistes, creiem que l’Administració ha de potenciar l’ensenyament públic, gratuït, de qualitat, arrelat en la nostra cultura i medi, obert al món. La unificació del Bosco és una necessitat que no ha resolt el PP, que com tots sabem prefereix gastar-se els diners públics “d’altres maneres”, però tampoc el PSOE, que va governar molts anys en la Generalitat i ho va deixar com està.

En octubre de 2014, l’alcalde Briet i la regidora Soler van anunciar a la premsa que havien acordat amb la Conselleria licitar les obres del Bosco al febrer o març d’enguany. Ha passat febrer i març, i també abril. Ens plantem en maig i no s’ha fet absolutament res. I ací ningú dóna explicacions sobre aquest assumpte. Mentrestant, s’ha sabut que la gran il•lusió de l’alcalde, des de la passada legislatura, semblava ser la construcció de centenars de xalets per a rics a Sant Rafael, en una zona del nostre poble de gran valor ecològic i paisatgístic. El projecte, segons pareix, incloïa seguretat i sanitat privades i un col·legi elitista, que les socarrades i els socarrats podríem haver mirat de lluny, com si estiguérem en la Sud-àfrica de l’apartheid.

Bona part del PSOE local sembla que avalava aquest projecte faraònic, però alguns s’hi van oposar i van aconseguir parar-lo. Ara entenem la crisi dels “socialistes” contestans i per què regidors, militants i votants els han anat abandonant. Aquell deliri no es va complir, per sort, perquè probablement ara tindríem el terme destrossat, esquelets de xalets que ningú voldria comprar, carrers deshabitats que caldria netejar i il•luminar a càrrec de tots, com ha passat al peu del barranc del Sinc. De cara a la galeria, el PSOE defensa la sanitat i l’educació pública, i estem convençuts que molts socialistes ho fan de bona fe. El que la majoria no sabíem és que, mentre reivindicàvem la unificació del Bosco, el nostre alcalde pareixia entusiasmat amb la idea de fer un col·legi elitista a Cocentaina. És hora que la gent òbriga els ulls i veja on està cadascú.

Paula Figuerola i Miquel Prats