“Si vols canvis, deixa de fer el que fas sempre: Reactivem l’economia”, article de Jordi Pla

Arriben nous temps. Temps de canvi. Temps per a capgirar el rumb del viatge. Temps de deixar enrere la paràlisi actual. Passar d’un encefalograma pla a ser un poble viu. I per a d’això és fonamental reactivar la nostra economia. Què proposem?

– Un Pla de Xoc per l’Ocupació; amb contractacions mitjançant plans d’ocupació per a diferents sectors: juvenil, femení i majors de 55 anys. Així com ajudes a la contractació i beques d’inserció laboral a l’Ajuntament.

– Reobertura del Consell Econòmic i Social amb la participació dels sectors involucrats en la creació d’ocupació.

– Revisió, adequació, modernització i connexió dels polígons industrials actuals.

– Elaboració d’un banc de naus i locals comercials amb ajudes al lloguer per a posar a disposició dels emprenedors i empreses que creen ocupació.

– Promoció del terreny industrial públic i barat.

– Afavorir la rehabilitació d’habitatges al nucli antic i la regeneració urbana amb la millora del parc de vivendes. Per això, l’eliminació de l’impost d’obra menor.

– Bonificació de l’impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) fins al 95% en aquelles obres que creen llocs de treball.

– Exempció de taxes en l’obertura per primera vegada d’establiments situats al nucli antic.

– Creació d’un fons per a finançar projectes emprenedors, fonamentalment de base tecnològica i innovadora.

– Elaboració d’un Pla Comercial.

– Dinamització del sector serveis amb activitats a peu de carrer. Un exemple seria tancar el Passeig als vehicles durant un cap de setmana al mes.

– Cocentaina destí turístic intel·ligent: Una destinació turística innovadora consolidada sobre una tecnologia d’avantguarda que garanteix el desenvolupament sostenible. Accessible i que facilite la interacció i integració del visitant amb l’entorn incrementant la qualitat de l’experiència, a la alhora que millora la qualitat de vida del resident.

– Cocentaina ciutat creativa: aprofitament del potencial creatiu, social i econòmic per realçar l’oferta cultural. L’UNESCO ofereix 7 xarxes temàtiques (literatura, cine, música, disseny, artesania i art popular, art digital i gastronomia). Un valor afegit com a destí.

Davant les adversitats ens calen representants de profundes conviccions, idees clares i determinació per revertir la difícil situació. Des del Col·lectiu 03820-Compromís tenim un projecte ambiciós, seriós i realista per reactivar Cocentaina. Donant suport i dinamitzant el sector industrial, comercial i turístic. Si vols canvis, deixa de fer el que fas sempre. Som un poble amb futur.

Jordi Pla
Número 2 del Col·lectiu 03820-Compromís a l’Ajuntament de Cocentaina

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *