Col·lectiu 03820-Compromís presenta les seues idees per governar Cocentaina

El Col·lectiu 03820 – Compromís de la mà del diputat al Congrés Joan Baldoví va presentar les idees principals del seu Programa de Govern i la candidatura completa en un acte públic al Centre Social Real Blanc.

Primerament, la número 5 de la llista a l’Ajuntament, Maria José Martínez va introduir l’acte i el diputat al Congrés, Joan Baldoví, va prendre la paraula.

Joan Baldoví va fer un repàs de les seues experiències com alcalde de Sueca, així com de la seua activitat parlamentària a Madrid i encoratjava a Cocentaina a ser partícep del canvi de polítiques que situen a les persones com a centre de tota presa de decisions.

Tot seguit, la portaveu del grup municipal Esther Blanes va fer un resum dels quatre anys de legislatura i va recordar les propostes que s’han portat endavant gràcies a la seua formació. Propostes com la posada en funcionament del SIC, l’OMIC, l’accés peatonal a l’Alcudia, l’enllumenat al túnel de la Via, la priorització d’empreses locals per a compres i treballs o evitar la pujada de l’IBI.

Per altra banda, la número 3 de la candidatura, Paula Figuerola va remarcar la necessitat d’estar al servei de Cocentaina posant en pràctica valors com la justícia social o la sostenibilitat. A més a més, va recalcar que totes i tots han de ser actors i actrius del projecte de poble per a construir una Cocentaina amb el major benestar possible. Figuerola també va enumerar propostes per a Política Lingüística, Serveis Socials, Patrimoni i Educació.

A continuació, el número 2 de la candidatura, Jordi Pla, va remarcar la necessitat de reactivar econòmicament Cocentaina. Va anar desgranant les propostes econòmiques de la coalició on va destacar un Pla de Xoc per l’Ocupació, un Programa de Reactivació Econòmica, un Pla d’Ajuda a la Reindustrialització i un Programa per a Nous Talents. A més a més, va llançar propostes per al sector turístic on cal destacar “Cocentaina, Destí Turístic Intel•ligent”, o “Cocentaina, Ciutat Creativa”. En la vessant juvenil, va fer pal·lès la necessitat de beques de treball a través de l’Ajuntament o la creació d’un Carnet Jove Municipal amb descomptes per a espectacles de promoció pública, Per a l’esport, Pla proposava estudiar l’accés gratuit al poliesportiu, la creació de beques academicoesportives i conèixer bé la problemàtica del Camp de la Via per solucionar-la com més aviat millor.

Finalment, el candidat a l’Alcaldia va continuar desgranant les propostes del Col·lectiu 03820-Compromís per als propers comicis. Anduix destacava la necessitat d’una nova governança basada en la transparència, la col·laboració i la participació. També recalcava propostes de revitalització del nucli antic, mediambientals i culturals. En definitiva, Xavi Anduix apostava per ser els protagonistes del canvi després del 24 de maig i apostava per una política de consens per redreçar Cocentaina al lloc on li pertoca.

Per concloure l’acte, fou presentada la llista completa amb la qual el Col·lectiu 03820-Compromís concorrerà als propers comicis electorals. Una candidatura on destaquen persones involucrades en el teixit associtiu contestà i on forma part en el número 14 l’alcalde més votat de la història de Cocentaina, així com el nombre màxim de suplents permesos:

1. Xavi Anduix Alcaraz
2. Jordi Pla Valor
3. Paula Figuerola i Prats
4. Esther Blanes Bernabeu
5. Maria José Martínez Herrero
6. Miquel Prats Peidró
7. Pere Ferrer Marset
8. Amparo Martí Soler
9. Mònica Gómez Gómez
10. Jose Vicente Perea Miró
11. Rosa Balaguer Gonzàlez
12. Vicente Pérez Ferràndiz
13. Javi Linares Valor
14. Jose Juan Cortell
15. Anna Navarro Martí
16. Amparo Calatayud Garrido
17. Ivan Blasco Ripoll

Suplents:
1. Juan Luis Pla Pascual
2. Paco Payà Albors
3. Maido Marín Montava
4. Cristina Lucas Martínez
5. Àlvar Borrell Domínguez
6. Joan de Déu Llopis i Valor
7. Neus Francés Sánchez
8. Ruben Torró Peidro
9. Enrique Català Ferrer
10. Maria Montava Gadea

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *