Vivim en una societat democràtica, on la veu del poble s’ha d’escoltar pels representants polítics. Això es fonamental i l’equip de govern sembla que no ho entén. Davant la proposta pressupostària del govern municipal [PSOE + EU], des del Col•lectiu 03820 – Compromís mostrem el nostre malestar degut a la negativa, almenys en el nostre cas, per tal de consensuar i d’arribar a un acord entre tots els grups polítics per portar endavant el document més important per al nostre poble: el Pressupost Municipal.

L’equip de govern necessita els vots d’almenys d’un partit de l’oposició per a la seua aprovació i és per això que mai es pot negar a reunir-se amb cap grup polític que forme part de l’Ajuntament. Per a nosaltres, és un fet inexplicable que demostra que encara perduren els tics de majoria absoluta a Cocentaina. A més a més, ens dol la gran dificultat a l’hora d’acceptar crítiques i rebre propostes nostres per part de l’equip de govern.
El 8 de gener li vam fer arribar les nostres propostes i convidàvem i instàvem al sr. Regidor d’Hisenda a seure a negociar i intercanviar opinions sobre les nostres aportacions. Malgrat les males experiències que hem tingut amb el govern municipal en temes pressupostaris al llarg d’aquests 4 anys, vam manifestar la nostra intenció d’arribar a un acord i aprovar els pressupostos de 2015. De fet, ens vam posar a la seua disposició perquè ens comunicara si prendria en consideració les nostres aportacions.
Davant el nostre esperit dialogant i respectuós, la resposta del sr. Regidor d’Hisenda a la premsa ens deixava sorpresos. A més a més demostrava i feia públiques les notòries i escasses ganes de consens al catalogar les nostres aportacions d’haver-les fet “asseguts en una taula de bar per a redactar la carta als reis d’Orient”.
A més a més, el sr. Castelló deixava en evidència la seua capacitat de comprensió lectora a l’arribar a afirmar que “no es pot dividir un pressupost per evidents motius, depenent de qui governe, però principalment per responsabilitat i per l’estricta legislació pressupostària del Govern central, a Madrid”. És a dir, el senyor regidor encarregat dels comptes de Cocentaina no ha entès res. O pitjor per als interessos de la ciutadania, no ha volgut entendre res.
Des del Col•lectiu 03820 – Compromís neguem rotundament les afirmacions reiterades del sr. Regidor d’Hisenda on se’ns acusa de no haver acudit a dues reunions on, se’ns havia citat. Per una banda, l’absència del nostre grup municipal està justificada per motius personals i laborals. Com passa molt a sovint, les convocatòries es fan d’ara per a ara. I per altra banda volem remarcar que aquestes reunions eren de caràcter tècnic per a facilitar-nos documentació; no de caràcter polític per debatre en conjunt tot el marc pressupostari.

Amb data de 4 febrer, vam tornar reiterar la nostra voluntat de consens a la qual el sr. Regidor d’Hisenda ens va contestar amb una postura immobilista.

Ara és quan comprenem la seua postura immobilista. Estava negociant amb el Partit Popular. Segons el sr. alcalde en un debat públic el mes passat, ens preguntava si pactaríem amb el PP, qualificant a la formació conservadora com l’enemic de les persones. I ara, el Partit Socialista pacta amb els que ells diuen que són els enemics de la persones. On està la coherència? Què diu ara el sr. alcalde?

Ara també comprenem la marginació política a la qual estem sotmesos. Hi han hagut, almenys, 4 reunions entre l’equip de govern i el PP per a pactar el pressupost i el nostre grup no ha estat convidat. Per què no se’ns ha citat? Quines són les raons? S’anticipa un pacte PPSOE per a després de les eleccions del proper mes de maig?
Davant de la forma d’actuar de l’equip de govern, el nostre vot hauria de ser en contra. Tenim motius suficients per tal de votar NO al pressupost municipal. No obstant, s’han incorporat algunes de les nostres propostes. Per a nosaltres, per davant dels interessos partidistes està l’interès general. Per això, actuem amb altura de mires i amb responsabilitat. I per això, ens abstenem en la votació.