“Que la corrupció no tape l’espoli”, article de Javi Linares

El PP ha aconseguit que, per a molta gent, Generalitat Valenciana siga sinònim de corrupció i malbaratament. Sentim “Generalitat” i pensem en Blasco i el cas Cooperació, Zaplana i Terra Mítica, Cotino i la visita del papa, la Fórmula 1, Fabra i l’aeroport del “abuelito”, Gürtel, el Bigotes, Paquito Camps i els 100 imputats del PP valencià… Enriquint-se ells mateixos i els seus amics (presumptament), han aconseguit desprestigiar la valencianitat. Açò és el que sempre havien volgut, en el fons, aquests centralistes.
Les irregularitats en els comptes de la Generalitat, que Compromís ja havia denunciat i que la Unió Europea està investigant, en lloc de passar-li factura als causats (el PP), ens la passaran a totes les valencianes i els valencians. I si finalment l’Estat aprofita l’excusa i les vacances per a intervindre la Generalitat, ens quedarem sense el principal instrument que tenim per a assegurar el benestar de les persones. Perquè la Generalitat és qui té les competències en les coses que més ens afecten en la vida diària, com són l’educació, la sanitat i els serveis socials.
Però els problemes econòmics que afecten la nostra Generalitat i a tots nosaltres van MOLT més enllà dels diners que puguen haver desviat (presumptament) els dirigents del PP cap a les seues butxaques o les dels seus amics. L’emblemàtic (per destarifat) aeroport de Castelló va costar 180 milions d’euros, Terra Mítica 377. Segons els experts de tots els colors que han estudiat el finançament autonòmic, l’espoli fiscal que patim se situa entre els 5.000 i els 6.000 milions d’euros CADA ANY. Feu una ullada al web www.ordelsvalencians.com
Vivim en una comunitat autònoma infrafinançada. Tenim una renda per càpita més baixa que la mitjana estatal, i aportem milers de milions a l’Estat i a altres comunitats autònomes més riques que nosaltres. Sabien vostés que la Rioja o Cantàbria tenen un PIB per càpita més alt que els valencians? I així i tot, reben diners nostres. És just açò? Aquesta situació és la principal causa que la Generalitat haja d’endeutar-se cada volta més, per la senzilla raó que els ingressos que rebem són inferiors a les despeses bàsiques en sanitat i educació. Combatem i combatrem sempre la corrupció i el malbaratament, però no oblidem que la vertadera causa de la nostra ruïna és l’espoli fiscal.

Javi Linares
Secretari de finances de Compromís per Cocentaina

Arxivat en: Articles d'opinió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *