“El futur de Cocentaina es diu Mariola, amb COMPROMÍS”, article de Paula Figuerola

Cocentaina necessita aire fresc, gent jove a l’Ajuntament. Ens cal un nou impuls, un equip enèrgic amb un projecte innovador que ens proporcione prosperitat, ocupació, benestar, justícia social, educació, sostenibilitat. Des de COMPROMÍS, creiem que una de les claus per aconseguir tots aquests objectius és convertir Cocentaina en el lloc de trobada de la comarca de Mariola.

Tenim una posició estratègica, al bell mig de la conurbació Alcoi-Cocentaina-Muro. No som la població més gran d’aquest eix, però en som l’element central i podem aspirar a convertir-nos en el punt focal de la comarca. Ja comptem amb tota una institució com la Fira de Tots Sants. Però hem d’anar més enllà i presentar una oferta atractiva i permanent, comercial i d’oci, cultural i institucional, per a les més de 100.000 persones que viuen en la nostra àrea d’influència.

Necessitarem, en aquest sentit, un pla de potenciació del petit comerç i dels serveis, per al qual caldrà analitzar la viabilitat i la conveniència de crear zones WI-FI gratuïtes en zones com el Passeig i el centre històric, com a espais d’encontre per a tota la comarca, i especialment per als joves. Haurem d’emprendre la recuperació i la valorització integrals del centre històric, amb facilitats per a l’accés a l’habitatge i per a la instal•lació del comerç.

Som un equip de persones amb valors valencianistes, progressistes i ecologistes. Això ja ho sabeu totes i tots. Però també som gent pràctica. Per això, apostem per l’actualització del projecte comarcal. Ja disposem d’una Mancomunitat, la de l’Alcoià i el Comtat, que alguns voldrien clausurar. Nosaltres, en canvi, apostem per reforçar-la i modernitzar-la, amb la incorporació de més poblacions i l’ampliació de serveis. El futur de Cocentaina passa per tenir més protagonisme en la Mancomunitat, fins i tot oferint-li instal•lacions emblemàtiques en el nostre poble.

Mariola és una marca excel•lent, carregada de connotacions positives: sostenibilitat, tradició, bellesa paisatgística, gastronomia. A qui no li agrada Mariola? L’oli de Mariola, les ametles de Mariola, els castells de Mariola, passejar per Mariola, menjar-se una olleta en Mariola, passar uns dies en una casa de Mariola? Mariola és una marca que uneix i que ens projecta. Ens ha de servir per a promoure els productes agroalimentaris i l’oferta turística de Cocentaina i de la comarca.

La marca Mariola s’ha d’associar a tot el que produïm al camp i a la cuina, dels tostons als roviols, de la pericana a la mel. I també ens ha de servir per a desenvolupar una oferta turística basada en el patrimoni històric, artístic, paisatgístic, cultural i ambiental, amb el centre neuràlgic al Palau Comtal, aquest gran museu, modern i dinamitzador per a la comarca que haurem de fer si el poble ens dóna l’oportunitat de governar. I també s’ha d’associar a la qualitat ambiental. I és per això que considerem estratègica l’ampliació de les àrees naturals protegides, amb la reivindicació dels parcs naturals d’Aitana-Serrella-els Plans i del Benicadell, que amplien la protecció del nostre entorn i que posen en valor els nostres paisatges.

Des de l’Ajuntament treballarem, doncs, pel reforçament i l’ampliació pel que fa a la marca Mariola, com a instrument útil per a la promoció del nostre patrimoni ambiental, històric, artístic i cultural, com també per a la dinamització del comerç i del turisme. Treballarem també pel foment de l’ocupació des de l’Ajuntament. L’Agència de Desenvolupament Local ha de funcionar com una oficina municipal d’ocupació, amb la creació d’una borsa de treball que s’oferirà de manera proactiva a les empreses, l’oferta de pràctiques remunerades per als joves titulats del municipi, i d’incentius a les indústries més innovadores, sostenibles i creadores d’ocupació.

Tot això sense oblidar el suport actiu a l’educació, la salut i els serveis socials. L’Ajuntament ha de donar el màxim suport a la dependència, amb subvencions municipals quan no arriben les de la Generalitat, i amb la creació d’una borsa de treball per a atendre les necessitats dels dependents. Cap família amb persones dependents ha de quedar-se sense l’ajuda que necessite. I hem d’aconseguir l’ampliació del Centre de Salut, la unificació del Col•legi Públic Sant Joan Bosco i la consolidació dels programes d’ensenyament en valencià del Real Blanc.

En definitiva, les persones que participem en COMPROMÍS per Cocentaina volem liderar, des de l’Ajuntament, la construcció de la comarca real i útil, aquella que s’arrela en les tradicions i ens pot servir per a viure millor en el present i en el futur: la comarca de Mariola.

Paula Figuerola i Prats

Portaveu de JOVES amb Compromís per Cocentaina

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *