Compromís es mostra satisfet per l’acte electoral comarcal, que va tenir lloc ahir al Teatre Principal d’Alcoi, de la coalició Primavera Europea, on està integrada Compromís. En l’acte van participar, Jordi Sebastià, cap de llista i actual alcalde de Burjassot, Mònica Oltra, vice-síndica de Compromís a les Corts Valencianes i Anna Climent, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi i candidata en les llistes a les eleccions europees.
Amb un pati de butaques pràcticament ple, tots tres van mostrar una gran capacitat de persuasió i d’il•lusionar els assistents, explicant el programa i criticant la gestió de l’actual crisi que estaven fent les autoritats espanyoles i europees, que solament afavorien els poderosos i obligaven a fer sacrificis als més febles, precisament els que no han provocat la crisi.
Anna Climent va fer un repàs dels molts temes mediambientals que estan pendents a les nostres comarques i que cal que la UE se n’assabente, com l’especulació descarada que hi ha al voltant d’algunes energies renovables —com les eòliques-, o la necesitat d’una PAC més propera als agricultors que els estimule a un cicle agrari més ecològic i que acurte els processos entre el productor i el consumidor.
Oltra, per la seua banda, va obtenir més d’un somriure i aplaudiment amb els seu to característic entre rigorós, crític i desenfadat, criticant la baixa campanya que el PP i el PSOE estaven fent perquè treballaven per augmentar l’abstenció i que el ciutadà no hi vaja a votar. Va fer una repàs de l’estafa en què s’ha convertit l’actual crisi, ja que l’estan finançant els menys responsables (les classes mitjanes i populars) i que està afavorint els més poderosos, tant d’Europa com de l’estat espanyol.
Jordi Sebastià va tancar l’acte recordant que ell va ser l’últim periodista que va entrevistar l’Ovidi abans de morir, i afirmant la seua fe i estima per Europa, però no la d’ara, que solament defensa els poderosos i obliga, amb l’excusa de l’austeritat, a fer sacrificis als més febles, sinó l’Europa dels valors fundacionals, com la justícia social, la igualtat, la tolerància i el respecte el medi ambient. Va insistir que calia una renovació de les institucions europees i que no estarà sol a Europa sinó que formarà part del grup dels Verds conegut com Aliança Lliure Europea (ALE).
El grup de Compromís va regalar a Sebastià i Oltra una samarreta amb un lema —jugant amb la paraula “canal”— que tenia un doble sentit: per una part es reivindicava Canal 9 i per altra es denunciava la presència d’un polígon la Canal.