COMPROMÍS és l’única candidatura a les eleccions europees encapçalada per un valencià, Jordi Sebastià. A Cocentaina, necessitem algú dels nostres al Parlament Europeu, algú que lluite per nosaltres. Fa falta un valencià que defense els nostres interessos a Brussel·les i a Estrasburg. Ens cal algú que reclame l’atenció que es mereixen els nostres milers de desocupats, les famílies amb persones dependents, abandonades pel PP i pel PSOE, o els joves que es veuen forçats a fugir cap al nord del continent.

 

Jordi Sebastià no necessita viure de la política: és periodista i professor universitari. Però fa política perquè vol millorar la vida de les persones. Per això és també alcalde de Burjassot per COMPROMÍS. És un home treballador i compromés amb la nostra gent i amb la nostra terra. La seua gestió a l’Ajuntament s’ha caracteritzat per la participació ciutadana, l’impuls a l’economia local, el suport als col·lectius desafavorits, la protecció del paisatge agrícola i natural, del patrimoni històric i artístic, la promoció de la cultura i la llengua pròpies.

 

Pel seu valencianisme, progressisme i ecologisme, Jordi Sebastià ha sigut perseguit, amenaçat i agredit per l’extrema dreta espanyolista, de la qual ha sabut defensar-se amb fermesa i intel·ligència. Aquest lluitador i treballador incansable pel nostre poble ha sigut la persona que hem elegit, en primàries obertes a la ciutadania, per a anar a representar el País Valencià al Parlament Europeu, a través de COMPROMÍS.

 

Estem en un moment de profunda crisi econòmica, que la dreta espanyola i europea aprofiten per a carregar-se la sanitat, l’educació, el suport a la dependència i totes i cada una de les polítiques públiques que no els omplin les butxaques. A Cocentaina i al País Valencià ho patim el doble o el triple, perquè els lladres tenen la cova a Madrid, però també a Brussel·les i ací mateix. I si continuen arramblant molt més ens deixaran amb una mà davant i l’altra darrere.

 

Per tant, necessitem política amb majúscules per a canviar el present. Per capgirar-ho tot. Hem d’anar a Europa per lluitar contra les polítiques neoliberals i antipersones que acaben amb l’esperança de tanta i tanta gent. Que no ens furten els somnis. Que no ens roben el futur.

 

Per això ens fa falta portar Jordi Sebastià al Parlament Europeu, com ja tenim Joan Baldoví defensant-nos a Madrid, o el gran equip liderat per Enric Morera i Mònica Oltra fustigant els botiflers i corruptes a les Corts Valencianes. És l’hora de rescatar persones. Cal que les institucions europees abandonen les retallades i impulsen el desenvolupament econòmic, la justícia social, el benestar i la sostenibilitat. Necessitem que Jordi Sebastià mantinga a ratlla, també a Brussel·les, aquesta gentola que només miren per ells mateixos, mentre arruïnen el país i mig continent.

 

 

En definitiva, hem de portar a Brusel·les i Estrasburg els problemes de les valencianes i valencians. Amb el vostre suport, Jordi Sebastià serà l’ambaixador valencià al Parlament Europeu, l’eurodiputat que Cocentaina i el País Valencià necessitem. I per això, sols necessitem els sobres més poderosos que hi ha. No són aquells que van directes a Suïssa i en B, sinó aquells que clavarem a l’urna el pròxim 25 de maig.

 

Jordi Pla Valor

Secretari d’Organització de Compromís per Cocentaina