Des de COMPROMÍS, vam presentar fa uns dies una proposta alternativa de pressupostos per a l’Ajuntament de Cocentaina. Ho vam fer a través dels mitjans de comunicació, per mostrar a la població de Cocentaina que estem preparats per a millorar la gestió de l’Ajuntament, i que volem uns pressupostos més justos, més atents a les necessitats de les persones, amb més atenció a la dependència, a la joventut, a la millora d’infraestructures urbanes (voreres del centre històric, passos de vianants a l’avinguda del País Valencià), a la promoció econòmica i a la creació de treball.

 

El govern municipal del PSOE ha reconegut aquesta tasca d’oposició de COMPROMÍS, a través de les declaracions a la premsa del regidor Marcos Castelló. Entenem que Castelló considera millors els pressupostos proposats per COMPROMÍS que els del seu partit, ja que no entra massa a qüestionar-ne el contingut. El regidor d’Hisenda no s’oposa a la nostra proposta d’auditoria del deute il·legítim, ni a la incorporació de les clàusules socials i de compra ètica. Tampoc no posa en qüestió les modificacions que proposem i que considerem més útils per a la prosperitat del poble, el benestar i la justícia social.

 

El PSOE s’ha enamorat, doncs, dels pressupostos alternatius de COMPROMÍS i admet, a través del seu expert, que el nostre projecte per a Cocentaina és millor que el d’ells. L’única cosa que els molesta és que no els hàgem passat les nostres propostes a ells, en privat, per a incorporar-les al pressupost i presentar-les com si foren d’ells. Ens acusen de populistes, per presentar les alternatives públicament i no a ells, discretament. I també ens retrauenque no fem, nosaltres, una faena que els correspon a ells: la de consensuar els pressupostos amb la societat civil.

 

Senyor Castelló, tenen vostés permís per a agafar allò que més els agrade de les nostres propostes i incorporar-les als seus pressupostos. N’estarem encantats i no els ho cobrarem. Però comprenga vosté que nosaltres, en aquests moments, no som el govern municipal. No som els seus assessors ni una crossa  quan vostés coixegen. Nosaltres som l’oposició i hem de presentar alternatives millors que el vostés proposen. I això fem ara. El dia que elaborarem uns pressupostos reunint-nos amb tota la ciutadania serà perquè estarem governant, no li sembla? Estiga vosté tranquil, que si el poble de Cocentaina ens dóna suport ja ho farem.

 

Li agraïm l’interès i el reconeixement a la nostra proposta. Ja li hem dit que la pot copiar tant com vulga. Però s’hauria de preocupar més de mirar quins compromisos dels que va adquirir en els pressupostos de 2013 no ha complit. Perquè, en la gestió municipal, consensuar les gran decisions és necessari, però complir els acords és imprescindible. I, de moment, tot indica que, per culpa dels seus incomplimentsen 2013, ho tindrà vosté complicat per a aprovar els de 2014.

 

Javi Linares

Secretari de finances de Compromís per Cocentaina