Fa uns mesos, el PSOE local va omplir la premsa de propaganda sobre la quantitat de llocs de treball que crearien gràcies a un pla impulsat per l’Ajuntament. Els rumors indiquen ara que, per un error administratiu, no hi haurà ni pla ni llocs de treball. Aquest “despiste” costarà car a les més de 1.500 persones desocupades que hi ha actualment a Cocentaina. Esperem que l’alcalde, tan aficionat a eixir en les fotos, es retrate també ara explicant aquesta incompetència a totes les persones que estan sense faena i a les seues famílies.

Aquests polítics del PP i del PSOE estan tan pendents de les seues lluites internes pel poder, tan ocupats en els seus casos de corrupció, que no tenen temps per a fer res per les persones. Han deixat caure la nostra agricultura i la nostra indústria, sense fer cap esforç per modernitzar-la. Com si es tractara de dues empreses, aquestes maquinàries electorals es reparteixen el monopoli de les administracions públiques (tu governes ací, jo governe allà), mentre endeuten fins a les celles l’Ajuntament i la Generalitat i ens arruïnen a totes i tots. Qui es responsabilitzarà d’aquest “error administratiu” que arruïnarà la vida de tantes famílies, senyor alcalde?

Així que la primera cosa que hem de fer, per tirar endavant el nostre poble, és llevar-nos de damunt la vella casta política del PP i el PSOE, donar veu a la ciutadania i deixar pas a una nova generació de persones disposades a treballar de veritat per Cocentaina i pel País Valencià: la gent de COMPROMÍS. En COMPROMÍS, volem liderar la reactivació econòmica de Cocentaina des de l’Ajuntament. El nostre poble ocupa una posició central en la conurbació Alcoi-Cocentaina-Muro, una comarca amb 100.000 habitants, en ple Eix Mediterrani, amb una tradició industrial que cal saber reconduir, amb uns productes agrícoles d’alta qualitat que no estan prou valorats, i amb patrimoni natural, cultural i historicoartístic que ens donen un enorme potencial per al turisme. Tot açò, ben gestionat, ens ha de permetre viure més que bé.

Si prenem la iniciativa, hi ha esperança, hi ha eixides, hi ha futur. I per això us convidem a totes i a tots a l’acte “Com crearem treball a Cocentaina?” que tindrà lloc el proper dia 14 de febrer, a les 8 de la vesprada, al Centre Social Real Blanc. Comptarem amb la presència de quatre experts de gran nivell. En primer lloc, Rafa Climent, president de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i alcalde de Muro, el primer municipi de l’Estat on s’ha començat a posar en pràctica l’Economia del Bé Comú. També comptarem amb Ismael Vallés, geògraf i gran expert en el nostre teixit industrial. Completaran la taula Rafael Beneyto, economista especialitzat en finançament públic i privat, i Raül Burriel, psicòleg i tècnic d’ocupació de la Universitat Jaume I. Com en tots els actes que organitzem, la part més important seran les vostres aportacions.

Si estàs sense faena o et preocupa perdre-la, si tens una empresa i vols que tinga futur, si desitges una Cocentaina millor, pròspera, sostenible, justa i valenciana, VINE I PARTICIPA!

 

Jordi Pla Valor

Secretari d’Organització de Compromís per Cocentaina