Compromís critíca la manca de participació, d’ajudes i proposa el Fira Rock

Compromís ha mostrat públicament el seu malestar amb el regidor, Vicent Sandoval, i les seues decisions al voltant de la Fira de Tots Sants. La formació valencianista és crítica i lamenta la poca participació al qual està sotmès el esdeveniment més gran que organitza el poble de Cocentaina. Per a Jordi Pla, Secretari d’Organització de la coalició, “és intolerable que ens enterem dels canvis o innovacions mitjançant  la premsa i que aquests no siguen detallats i matèria de debat al Consell de Fira.”

A més a més, lamenten i no veuen justificada la manca d’informació de la qual disposen les persones i entitats que formen part del Consell firer. Malgrat l’ essència participativa que ha de tindre tot òrgan consultiu, Jordi Pla no descarta una hipotètica eixida de Compromís del Consell de Fira “si no s’aposta vertaderament per la participació i la transparència com a pilars bàsics d’aquesta eina essencial”.

Per altra banda, la formació també mostra el seu malestar amb la Generalitat Valenciana per la manca d’ajudes econòmiques. “És vergonyós que un esdeveniment de les dimensions de la Fira compte amb tan poc suport per part de la Generalitat i Diputació, però encara és més vergonyós que la Generalitat adeude més de 60.000€ de les edicions de 2010, 2011 i 2012” afegeix Pla.

També, des de Compromís animen al Partit Popular contestà a exigir allò que perteneix a Cocentaina. “Resulta graciós que posen el crit en el cel per penjar la quadribarrada al Castell, mostrant-se com a prototip de bon valencià i com si foren els encarregats i encarregades de repartir el carnet de valenciania, però després no se’ls escolta a l’hora de demanar allò que és del poble. És insultant que es calfen el cap en banderetes quan hi ha més de 1500 persones aturades, tenim per unificar el Bosco, per ampliar el Centre de Salut i el Govern d’Alberto Fabra va incrementant els seus deutes amb Cocentaina. El PP contestà no pinta fava i no té cap tipus de pes dins de la seua organització regional” conclou Pla. La formació d’esquerres acusa frontalment al PP local d’actuar submisament i amb feblesa davant els grans caps del partit.

A més a més, critiquen la marginació de la música en valencià per part de l’Ajuntament. La coalició afirma que s’ha tingut com a última opció a diferents grups locals i comarcals davant la falta de pressupost per portar grups capdavanters, com s’havia rumorejat. També denuncien que la nit de la música en valencià haja de ser el Dijous 31, quan els i les joves tenen els habituals sopars de classe i quinta. Per altra banda, des de Compromís aposten per trobar una fórmula amb l’empresa concessionària per a què el servei de barra compte amb preus populars davant els preus actuals.

Finalment, Compromís formula la creació del Fira Rock. Aquesta proposta és l’aposta per un festival format per grups estatals i de música en valencià de renom, amb la finalitat de difondre i promocionar els grups locals i comarcals joves. Una de les possibles ubicacions podria ser el camp de futbol 7 de “La Via” o al recinte on s’ha instal·lat durant diferents anys el circ.

Arxivat en: Cultura i Educació, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *