Xerrada sobre la Llei Wert amb Fran Ferri i Beatriu Cardona a Cocentaina

El proper Divendres 20 de setembre a les 20h. tindrà lloc a la Casa de la Joventut de Cocentaina una xerrada-col·loqui sota el títol Llei Wert: La destrucció de l’ensenyament públic.

L’acte organitzat per Compromís per Cocentaina correrà a càrrec de Fran Ferri, diputat a Les Corts, i Beatriu Cardona, membre del Secretariat Nacional de l’STEPV.

El projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), més coneguda com a “Llei Wert”, du camí de ser la setena reforma de la democràcia en esta matèria. La reforma compta amb l’oposició de tots els sectors afectats (professors, alumnes, pares, etc.)

Aquesta reforma es tracta d’una nova imposició del PP, que afavoreix la privatització i la mercantilització del sistema educatiu, la segregació per sexe i l’exclusió dels alumnes amb dificultats. La reforma de la LOMCE acaba amb el principi d’igualtat d’oportunitats imposant un model elitista i economicista. Per altra banda, devalua el sistema de Formació Professional i les Ensenyances Artístiques.  Finalment, la Llei Wert nega rotundament la diversitat lingüística de l’Estat espanyol i impulsa una recentralització buidant de competències els consells escolars i limitant la participació de la comunitat educativa.

Aquesta llei reflexa la incapacitat del Govern per buscar un consens que estabilitze el sistema educatiu.

L’acte d’aquest Divendres intentarà acostar com afecta la Llei Wert al professorat, a l’alumnat i als pares i mares.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *