Compromís elevarà al Congrés la reparació dels desperfectes per l’Autovia

El diputat de Compromís al Congrés Joan Baldoví, regidor i ex alcalde de Sueca, ha estat aquest dimarts a Alcoi, Cocentaina i Muro per reunir-se amb diferents representants del partit nacionalista a la comarca. Baldoví ha aprofitat la seua visita a les nostres comarques per presentar algunes de les qüestions que elevarà al Congrés referents a les nostres poblacions. A més, el portaveu de Compromís a Alcoi Rafa Carbonell, així com l’alcalde de Muro i President de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat Rafa Climent, han pres part d’aquestes demandes. Des de Compromís per Cocentaina, amb Jordi Pla i Noè Galiana acompanyant al diputat valencianista pel nostre poble i la nostra comarca, també són compartides les demandes que portarà Joan Baldoví a Madrid.

Per una banda, Climent ha exigit de nou que el Ministeri de Foment repare tots els desperfectes ocasionats amb les obres de l’Autovia Central. Rafa Climent afirma que ja s’ha presentat un dossier amb les principals demandes i recorda com el problema del canvi de rasant a l’entrada de Muro va ser solucionat però “mal executat”, ja que manté una elevada perillositat. “Demanem que facen ús de l’aval de l’empresa constructora o que les reparacions siguen assumides per Foment directament”, apuntava l’alcalde de Muro.

Joan Baldoví ha comentat que ha presentat un parell de preguntes al Congrés dels Diputats,  les quals planteja per què després de més de dos anys de la conclusió de les obres de l’autovia al seu pas per Cocentaina i Muro, encara hui no s’han solucionat els problemes que el trànsit de camions pesants pels seus camins van produir: camins destrossats, aigüeres inacabades, sèquies trencades que no deixar regar, canalitzacions particulars fetes malbe….El diputat ha preguntat en concret:

“1. Per què no se li requereix a l’empresa adjudicatària de les obres que repare tots aquests desperfectes? En cas que no ho faça, per què no es fa ús de l’aval dipositat com a garantia d’execució de les obres?

2. Per què no es fa càrrec el Ministeri de Foment d’aquestes reparacions?”

En aquest moment la pregunta ha estat presentada el 22 de maig i s’està a l’espera de resposta per part de la ministra de Foment

A més, Baldoví preguntarà a Hisenda si en 2014 es destinaran fons de l’Estat, per sumar als europeus, dirigits a facilitar el finançament de les mitjanes i petites empreses (Pla Jeremy), així com per a invertir de forma sostenible en les ciutats i en la seua regeneració urbana.

Aquestes dues aniran unides a la reivindicació, una vegada més, de la modernització de la línia fèrria que uneix Alcoi-Ontinyent-Xàtiva.

Totes les anteriors són, en paraules de Joan Baldoví, “xicotetes accions en un context global però molt importants, ja que afecten d’una forma molt directa al benestar de les persones i a la seua felicitat”.

Adjuntem imatges d’aquells camins amb desperfectes ocasionats arran de la construcció de l’Autovia Central al seu pas per Cocentaina:

 

 

 

 

 

 

 

Arxivat en: Nacional, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *