Les darreres setmanes, des de Compromís s’han aproximat postures amb UPyD i el Col·lectiu 03820 per tal de presentar de manera conjunta al proper Plenari Municipal una moció amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTB.

El Secretari d’Organització de Compromís per Cocentaina, Jordi Pla, ha sigut l’encarregat de representar a la formació valencianista en les diverses reunions per portar endavant i fer realitat la presentació d’aquesta moció.

Per a Jordi Pla, la proposició representa la voluntat  de que totes i tots els regidors de Cocentaina respecten i donen suport a la visibilitat de les diferents orientacions sexuals. La proposta ens ha d’ajudar a caminar com a societat cap a la igualtat de drets de totes les persones. Per tant, no podem parar fins que no aconseguim la igualtat efectiva de totes les persones, estimen a qui estimen.”

Malgrat els canvis socials i legislatius que al nostre país han culminat amb la sentència del Tribunal Constitucional reconeixent el ple dret al matrimoni igualitari, l’homofòbia i la transfòbia continuen presents en nombrosos sectors de la nostra societat. Per això, la moció també té l’objectiu de condemnar les expressions d’homofòbia i transfòbia i eradicar-les a Cocentaina, mostrant el suport de l’Ajuntament a les persones afectades.

Respecte a la polèmica abstenció del Govern Municipal (Partit Socialista i Esquerra Unida) l’any passat, és inexplicable que un Govern que es defineix com a progressista no estiga a favor de propostes com aquestes. No entenem que a localitats properes com Alcoi o Ontinyent la moció prospere i a Cocentaina siga bloquejada. Serà què la por a perdre suport electoral frena el seu hipotètic progressisme?” afegeix Pla.

A més a més, des de Compromís tampoc no volem ni podem oblidar totes les persones homosexuals, transsexuals i bisexuals que patiren la dictadura franquista. Així com, tampoc no podem oblidar els actuals casos de bullyng homòfobic. Per tant,  és hora de prendre cartes en l’assumpte i començar a explicar la diversitat afectivosexual mitjançant tallers educatius i informatius.

Per això, Pla recalca quecal més implicació de les administracions. La societat avança i tant l’Ajuntament de Cocentaina com el Govern de la Generalitat i el de Rajoy,  s’estan quedant endarrerits en aquest tema. Col·locar la bandera de l’arc de Sant Martí al Consistori és un fet simbòlic per donar suport al moviment. L’objectiu és que l’Ajuntament programe i desenvolupe programes d’informació i educació sobre l’afectivitat sexual per  trencar tòpics i prejudicis.

Per últim, des de l’Assemblea Local de Compromís per Cocentaina s’agraeix la proposta del Col·lectiu 03820 per participar i treballar junts, cada entitat aportant el seu gra d’arena, per poder fer realitat la presentació d’aquesta moció al Plenari Municipal del proper Dijous 24 de maig.

Pots llegir o descarregar la moció al següent enllaç: Moció amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTB