Bona nit a totes i tots, […]

Estem ací per oferir una alternativa útil, digna i il·lusionant a les ciutadanes i ciutadans de Cocentaina i en definitiva, del País Valencià.

Esta coalició representa la voluntat d’articular el tercer espai polític del País Valencià al nostre poble, Cocentaina. Un espai contestà de progrés per canviar l’actual estat de les coses, per canviar les formes de fer política. Som gent honesta, joves amb il·lusió, per una manera diferent d’actuar en política.

Plantem cara a una manera caduca i llunyana d’ entendre la realitat des del valencianisme progressista, l’esquerra renovada i transformadora, i l’ecologisme polític. Ens presentem com l’alternativa que Cocentaina necessita. Ens presentem sense dependències de ningú,  amb les mans netes i cap vergonya que amagar. No estem ací per forrar-nos, ni tampoc per a fer mèrits davant de ningú. Estem al servei de  vosaltres, de les contestanes i els contestans, de les valencianes i els valencians.

Fem una aposta per transformar la política tradicional i construir una alternativa moderna i participativa, amb noves energies i valors. Una aposta per retornar a la ciutadania el poder de decidir del dia a dia

Volem una Cocentaina digna, amb qualitat de vida, amb una economia competitiva que genere treball estable, una societat del benestar que produïsca una immensa xarxa de solidaritat de la que cap persona puga caure. Una Cocentaina oberta, orgullosa de la seua cultura i de la seua forma de ser i d’ entendre la vida. Una Cocentaina sostenible, que puguem donar com a regal als nostres fills i filles. Una Cocentaina de persones iguals que continue avançant en la participació democràtica i el respecte.

Volem una Cocentaina més democràtica, amb una manera de fer política transparent, honesta i al servei dels interessos de totes i tots. Volem una Cocentaina de ciutadans i ciutadanes actius, participatius, informats i formats, conscients i transformadors. Una Cocentaina de ciutadanes i ciutadans il·lusionats i implicats en la política, on ningú haja de renunciar al seu paper actiu en la presa de decisions.

Volem una Cocentaina que defense el seu territori, els seus valors naturals, el seus paisatges i la seua riquesa ecològica. Volem una Cocentaina sostenible i verda, que es desenvolupe aprofitant el seus recursos naturals, sense esgotar-los ni destruir-los.

Volem anar més enllà i representar un espai plural al carrer, al bar, a l’hospital o a la discoteca. Entenem que la política és per al servei de la gent i no per barallar-se. Perquè anem a omplir Cocentaina d’idees i de raons. Anem a fer-ho des de l’alegria, perquè amb Compromís, la política per primera vegada en molt de temps, obri una llum i una esperança. Un raig de sol en aquest món tan fosc on ens han portat el Partit Popular i el Partit Socialista.

Perquè no hi ha pitjor governant que aquell que està empenyat en governar contra la realitat. No hi ha pitjor governant que aquell que no escolta al seu poble i fa i desfà d’acord amb els seus interessos.

Perquè estem farts d’aquest sistema. Estem farts del Partit Popular,  del Partit Socialista i de l’immobilisme d’Esquerra Unida. Polítiques de sempre amb els polítics de sempre.

Perquè Compromís és el I+D+I de la política valenciana. Som gent com vosaltres. Som valencianistes, com vosaltres, perquè ens estimem la terra i tot el que ens envolta. Som gent amb el fil verd i del moviment obrer, com vosaltres, perquè tenim consciència i record.

Tenim l’esperança de canviar la societat. I evidentment, no ho anem a fer sols. Ho anem a fer amb totes i tots vosaltres. Passet a passet, perquè els canvis importants són la suma dels petits passos. Perquè el futur no és el lloc cap on es dirigim, sinó és el lloc que estem construint i depèn d’allò que fem ara, d’allò que fem en el present.

Hem passat de la indignació passiva a la il·lusió activa, per regenerar la nostra democràcia i avançar en clau valenciana, de progrés i sostenibilitat.

Som com tu. Som poble, i estem al teu costat per denunciar les injustícies, donar veu a les persones i col·lectius invisibles, i proposar mesures que treballen per la felicitat de tots els dies i de totes i cada una de les persones. Per una política de coses xicotetes. Perquè molta gent xicoteta, en molts llocs xicotets, fent coses xicotetes, canviaran la faç de la terra. No volem una política de grans titulars. Volem treballar per la nostra gent, de baix cap a dalt, partint de les seues aspiracions personals per al progrés col·lectiu.

Nosaltres fem la política en positiu: Polítiques solidàries, economia productiva, rigor i el treball ben fet. Transparència i democràcia real. Economia verda i serveis públics de qualitat. Més educació i més i millor sanitat. Escoltem al carrer i als joves, perquè som al carrer i som joves. Joves que han portat la primavera al nostre poble, una societat que recupera la dignitat de ser valenciana i que sap que contra l’apatia, l’alternança i la desmobilització, cal més Compromís.

Et convidem a avançar amb nosaltres. A progressar junts. A promoure un canvi junts. Per això, fem una crida a la societat civil contestana a participar de la necessària rebel·lió democràtica que exigix un moment tan exigent com l’actual, amb una degradació política que ens avergonyeix i amb una crisi econòmica de gran magnitud que genera atur, empobriment i degradació ambiental.

Per això, fem una crida a les contestanes i contestans a la participació, l´il·lusió i l’acció, a no deixar-se portar pel pessimisme i l’abstenció. Una altra manera de fer política és possible. Entre totes i tots podem demostrar que és possible la unitat en la diversitat, que és fals que tots siguem iguals i que si volem, podem canviar el nostre país.

Jordi Pla, Secretari d’Organització de Compromís per Cocentaina