El pròxim Dissabte, les joventuts del BLOC i de Compromís de l’Alcoià-El Comtat-Les Foies acudiran a Muro per tal d’assistir a una  trobada amb el títol: “Què podem fer els joves davant la crisi? Alternatives socio-econòmiques”.

Aquesta iniciativa, portada a terme des del Celler de la Muntanya, té com a finalitat oferir propostes per canviar el ecosistema empresarial rural a partir d’ una visió crítica de l’actual model econòmic.

Primerament, a la trobada es presentarà el Projecte Europeu PROGRESS.  Aquest projecte sol·licitat per la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat, presidida per l’Alcalde de Muro Rafa Climent, recerca un canvi en la normativa europea en aspectes laborals a partir de les maneres de treballar i les experiències de les empreses en el territori.  A més a més,  aquest programa és un instrument financer per donar suport al desenvolupament i la coordinació de polítiques d’ ocupació, inclusió i protecció social, condicions de treballs, la no discriminació i la igualtat de gènere. Com explicava Rafa Climent a l’ARA MULTIMÈDIA, “es busca agilitzar i millorar les normes europees per poder influir en aspectes com ara per exemple la contractació juvenil”.

Els impulsors i els encarregats de fer el seguiment d’aquest programa experimental seran Juan Cascant, gerent del  Celler de la Muntanya, i l’economista Paco Álvarez. Cal destacar que, els beneficis immaterials d’aquest estudi aniran dirigits a les mateixes empreses, que es podran beneficiar després del canvi de la legislació.

Com apuntava Rafa Climent, el canvi en la normativa europea podria servir per canviar la Llei de Contractació de les Administracions Públiques i garantir que aquestes tan sols pogueren contractar serveis externs d’empreses que respectaren determinats indicadors com ara la sostenibilitat, la contractació juvenil o la innovació.

Després, la trobada seguirà amb l’explicació de l’economia de baix cap a dalt per tal d’aconseguir el bé comú. L’ encarregat de presentar aquesta iniciativa, portada a terme en Muro, serà el propi Juan Cascant.

Per tal de finalitzar, hi haurà un col·loqui. “Un debat sobre alternatives i opcions” en el qual totes i tots els assistents proposaran les seues idees, inquietuds i opinions per col·laborar i aportar des de totes les vessants la recerca del Bé Comú.

Per tant, en aquest context econòmic on l’atur juvenil supera el 55%, cal apostar per la innovació en polítiques socials i fiscals per tal d’afavorir la creació de llocs de treball per a la població jove. Cada dia que passa, ens trobem amb un futur més negre i on l’única oportunitat d’ esperança és l’emigració davant les polítiques d’austericidi que està portant a terme el Partit Popular tant a l’Estat espanyol com al País Valencià.